Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Wat is het verschil tussen jaloezieën en lamellen?

01-10-2024

Binnenzonwering kan de uitstraling in een ruimte aanzienlijk veranderen. Naast het praktische voordeel om licht te reguleren, is het ook een belangrijke decoratieve keuze die bijdraagt aan de sfeer van uw interieur. Binnen de categorie zonwering wordt er veelal gezocht naar jaloezieën en lamellen. En hoewel het twee andere producten lijken, zijn lamellen de horizontale latjes in jaloezieën. In deze blog vertellen we er meer over. 

Het verschil tussen jaloezieën en lamellen

Lamellen zijn de horizontale latjes die in jaloezieën worden gebruikt. In feite is er dan ook geen verschil tussen beide termen. Jaloezieën verwijzen doorgaans naar het geheel van de horizontale latjes die zijn ontworpen om licht te reguleren en privacy te bieden, terwijl lamellen meestal de specifieke term is die wordt gebruikt voor de latjes.

Waarom jaloezieën? 

Nu u weet dat er geen verschil is tussen jaloezieën en lamellen, is het belangrijk om te begrijpen waarom jaloezieën een populaire keuze zijn voor binnenzonwering. Jaloezieën bieden niet alleen veelzijdigheid in het reguleren van licht, ze voorzien de ruimte ook van een stijlvolle eyecatcher. 

De horizontale latjes, de lamellen, kunnen eenvoudig worden gekanteld om de gewenste hoeveelheid licht en privacy te creëren. Dit maakt jaloezieën bijzonder flexibel, of u nu daglicht in huis wilt of juist de lamellen sluit om de zon te weren.

plant voor jaloezieën

Lamellen in alle soorten en maten

Lamellen zijn geheel naar wens samen te stellen, in combinatie met het frame van de jaloezie. Zo kunt u kiezen uit verschillende breedtematen lamellen, maar ook het materiaal en de kleur zijn naar eigen wens te kiezen. Denk onder meer aan bamboe, hout, aluminium en kunststof, elk met unieke eigenschappen. Ook qua kleur kunt u eindeloos variëren, van zwart tot wit en houtkleurig. 

Jaloezieën laten plaatsen? Kies voor Projectservice Zuidwest B.V. 

Bij Projectservice Zuidwest B.V. draait alles om maatwerk en vakmanschap. Wij hechten veel waarde aan het leveren van jaloezieën die perfect aansluiten op uw specifieke wensen en de unieke kenmerken van de betreffende ruimte. U mag dan ook van ons verwachten dat we met u meedenken in het maken van de juiste keuze. Indien u interesse heeft in jaloezieën voor uw woning of bedrijfsruimte, raden wij aan om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

neem contact op